miercuri, 8 octombrie 2008

PENTRU CA MERITA


Am reusit sa duc la bun sfarsit un proiect foarte drag mie, in ciuda rautatilor celor care au incercat sa il transfere in zona politicului si chiar sa ii jigneasca pe cei care au avut curajul sa se inscrie in competitie. M-am intalnit cu cativa profesorti si parinti care mi-au spus cat de jgniti au fost de au fost de remarcilor unor anonimi care au considerat ca au considerat aceste burse “pomana” sau ca sunt numai pentru catolici...enumerarea ar putea continua, dar nu cred ca merita. Subliniez ca acestor tineri merita sa le fie recunoscute calitatile, merita sa fie cunoscuti pentru ceea ce fac si ar fi foarte bine daca adultii ar uita de politica si ranchiuna personala si ar ajuta fiecare, dupa puteri. As prefera sa gandeasca ca daca X pe care chiar daca nu il place face un lucru bun, atunci si el poate si el sa ofere ceva si mai bun... Nu trebuie sa umbrim bucuria copiilor doar pentru ca nu ne agream intre noi adultii.
Sambata - 4 octombrie 2008, 15 dintre cei mai merituosi elevi din Roman au primit o bursa in cadrul proiectului “Castiga bursa Mariko pentru elevi“. Initial am pornit cu 5 burse, dar calitatile celor care mi/au scris m-au determinat sa incerc sa obtin mai multe. Am primit scrisori de la elevi cu rezultate deosebite la diferite materii - pictura, vioara, pian -, precum si de la campioni la diverse probe sportive. Nu credeam ca vor fi atit de multe si atit de diverse, dar realitatile sociale îsi spun cuvintul. Este evident ca sistemul de învatamint este în mare dificultate, se degradeaza si nu mai permite ascensiunea valorilor, iar Ministerul Educatiei nu da semne ca i-ar pasa de aceasta stare de fapt. Doar 3% dintre elevii care au mers la gimnaziu în mediul rural ajung sa invete la licee si sa mearga mai departe, în învatamintul superior. Si asta nu pentru ca nu ar avea potential intelectual, ci pentru ca nu au posibilitati finaciare. Avem copii foarte talentati in orasul nostru, dar cu posibilitati reduse de a-si dezvolta talentele sau de a studia aprofundat disciplinele la care au obtinut rezultate foarte bune la scoala si la olimpiade. Acesti copii merita sa fie ajutati pentru a trece într-o etapa superioara de dezvoltare. Asa s-a nascut, la începutul lunii septembrie, ideea organizarii competitiei.Cistiga bursa Mariko pentru elevi. Mi-am dorit ca tinerii talentati si destepti, cu sau fara posibilitati financiare, sa poata fi evidentiati si incurajati pe mai departe si sa fie convinsi ca fac ceva ce va fi apreciat, mai devreme sau mai tirziu si sper ca acesta este un inceput bun. Surpriza proiectului a constituit-o si triplarea numarului de burse oferite, datorita unor firme precum Construct Partener, Scorpions, Dany Tour, Salon Estetique, Termoplast, Elumatec Romania, Hotel Mariko si alti oameni de bine au reusit sa dea viata unui program prin care elevii ce se evidentiaza prin activitatea lor scolara sa se simta rasplatiti pentru eforturile lor si sa devina exemple pentru ceilalti elevi.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Stimate dle candidat
va rog ppoliticos sa imi spuneti de ce ati dat acum aceste burse si nu anul trecut sau la anul. altminteri, felicitari! Copiii aceia chiar merita.

Anonim spunea...

Am increderea deplina in dumneavoastra si echipa din P.D. ca ve-ti reusi sa schimbati ceva in Jud.Neamt si bineinteles in Roman.Chiar daca suntem unii plecati din tara,speram ca atunci cand ne vom reintoarce, sa vedem cu alti ochi schimbarile in bine in ORASUL NOSTRU....
Salutari si lui D-nul NECULAI CATALIN....din partea lui Daniel Bezede(fostul angajat-montaj).
Si nu in ultimul rand si pentru toti angajatii de la TERMOPLAST cu care in mare parte am fost ca intr-o "FAMILIE"....

Anonim spunea...

hahahah!!!din cite se vede la sondajul blogului, prin Roman nu e nici o urma de albastru? totul e roz la Roman?