marți, 7 octombrie 2008

Criticilor mei



Am oscilat inainte de a deschide un blog, gandindu-ma daca este o moda doar sau si o necesitate. Am facut apel la empatie si m-am pus in locul fiecaruia dintre dumneavoastra. Asa am ajuns la concluzia ca aveti dreptul sa apelati direct la cei pe care i-ati ales si dupa ce ati pus stampila “votat” pe buletinele de vot. Fara secretariat care sa va intarzie mesajul, fara anticamera si timp pierdut pentru a va spune parerea, fara intermediari care sa distorsioneze mesajul, opiniile si pasurile dumneavoastra pot ajunge la mine in cel mai scurt timp.
Va datoram tuturor concetatenilor mei dreptul de a ma critica asa incat sa pot indrepta lucrurile in timp util sau sa pot ajuta atunci cand sta in puterea mea Dar, mai cu seama, datoram aceasta cale de comunicare celor care mi-au adus diverse acuze, probabil pe baza unor zvonuri, speculatii sau pur si simplu din rautate. Nu mai este nevoie sa se ascunda sub anonimat, ci pot sa ma interpeleze direct, in nume propriu de ce ma implic in unele proiecte, ce defecte am, ce IQ am obtinut la testarea psihologica sau sa imi spuna pur si simplu de ce nu ma plac. Pun mare pret pe comunicare si cred ca mare parte dintre neintelegeri au la baza un deficit de comunciare.
Sunt deschis tuturor celor care vor sa afle diverse lucruri despre mine, despre actiunile pe care le intreprind ca si consilier local sau pe viitor ca si candidat la alegerile nationale pentru ca nu am nimic de ascuns. Eu si familia mea am trait printre dumneavoastra, asa ca ar fi greu sa ascundem lucruri de care sa ne fie rusine sau care sa fi adus prejudicii comunitatii.

Vorba lui Caragiale: “Tradare sa fie, dar sa o stim si noi...”



Atacurile au aparut insa dupa ce mi-am anuntat intentia de a candida pentru Camera Deputatilor. Eu insumi sunt alegator de cativa ani buni si de fiecare data mi-am dorit sa fiu reprezentat de un tanar, puternic, serios si capabil, sa puna interesul cetatenilor mai presus de cel personal. M-am gandit mult, apoi i-am intrebat pe cei din jur, mai mult sau mai putin apropiati, daca eu intrunesc aceste calitati. Astfel pasul pentru candidatura l-am facut in urma recomandarilor si sprijinului pe care mi le-au oferit familia, partidul si toti aceia care ma cunosc. M-am pus in postura alegatorului si am incercat sa aflu daca mi-ar conveni ca cineva asa ca mine sa ma reprezinte in Parlament. Am ales sa candidez pentru orasul meu, pentru ca oamenii de aici merita sa fie reprezentati intr-un mod profesionist, responsabil si eficient in forul care decide legislativ pentru viitorul nostru al tuturor.
Sunt constient ca “este scris in fisa postului” celor care nu ma agreeaza sa ma critice cu orice pret. Consider insa ca exista limite ale bunului simt si argumente pe care fiecare dintre noi trebuie sa le aduca in sprijinul afirmatiilor , mai mai exista o instanta superioara noua muritorilor de rand care vegheaza pentru dreptate, adevar si intelegere.
Asadar, va invit la dialog pe fiecare dintre dumneavoastra cu pareri, opinii, nemultumiri, critici, dar evident nu mi-ar strica nici incurajarile.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Asa de tinar si totusi politician...asa de bogat si totusi candidat...asa destept si totusi...Roman?

Anonim spunea...

tinere nu mai folosi "ca si" canditat sau ca si altceva....nu da bine la alegatorul ceva mai scolit sau ceva mai citit. poti spune "in calitate de" sau "drept" sau ceva de genul. ma rog nu e treaba mea sa iti dau lectii. oricum cred doar ca esti "subtire" rau "ca si" candidat pentru Camera Deputatilor. am ramasd cu gura cascata cand a castigat Leoreanu, daca vei castiga si dumneata pot spune sincer ca nu mai inteleg nimic...

Anonim spunea...

Felicitari Marius pentru tot ceea ce faci,noi avem incredere in tine si te sustinem...

Anonim spunea...

Un om extraordinar care mai are timp sa se gandeasca si la altii...Marius e un om cu un suflet mare si cu o capacitate enorma de munca, daruire si concentrare!!! ce sa mai spun de ambitie! Haideti sa-l alegem deputatul nostru si fiti convinsi ca n-o sa ne dezamageasca!!
mult succes! si tot sprijinul!!!!